Vooruitgang

 

VooruitgangVooruitgang zit in veranderen.

Zeker weet ik dat je als loper, fietsers, duursporters, jij, een punt bereikt waarop je denk ‘ik ga niet meer harder’, ‘ik blijf hangen’ of ‘verder gaat me niet lukken’.
Zeker weet ik ook dat velen van de mensen die zich nu aangesproken voelen heel vaak hetzelfde rondje fietsen of lopen. Altijd weer… één of soms twee keer in de week diezelfde put ontwijken, dat extra sprongetje over diezelfde stoeprand.
Nog zekerder weet ik ook, dat je een droom hebt. Een droom één keer een halve prof te zijn; één keer te lopen zoals Haile Gebrselassie; één keer echt boven jezelf uit te stijgen.

De aardigste manier om het te zeggen… je zit in de sleur! Verander!

Loop een keer jouw rondje andersom. Loop de ene dag het rondje op een hard tempo en loop de andere dag in een slakkenvaart… schaam je voor je snelheid. Het zal je goed doen. Kies er een keer voor om bij elke 3de auto die je tegenkomt van tempo te wisselen.
Buk gewoon een paar keer om naar een beestje te kijken of sta eens stil bij een mooie boom.
Doe elke keer een sprintje als je een andere loper tegenkomt. Of houdt die loper een keer staande en vraag hem of haar om de beste tip die hij je kan geven.
Neem een stopwatch mee en doe na elke 5 minuten één minuut een versnelling of neem een vriend mee om samen te lopen.

Verzin iets, wees creatief!

Als je vooruit wil, als je harder, langer, verder wil lopen is verandering het sleutelwoord. Probeer elke training anders in te vullen. Doe geen dezelfde trainingen twee keer in de week achter elkaar. Wissel af! Ook als je een trainingsschema maakt, houd je rekening met rustige weken, lange weken, intensieve weken en piekweken. Ook per week houd je die verschillen aan.

Je lichaam houdt van sleur. Je lichaam vindt aanpassingen maar moeilijk te verstouwen. Je spieren zijn maar luie dingen, die liggen liever op de bank. Maar je spieren doen wat jij wil, dus prikkel je lijf, prikkel je zintuigen en prikkel het oneindig aanpassende vermogen van je lijf. Door te blijven prikkelen blijf je vooruit gaan.

Bookmark the permalink.

Comments are closed