Dromen

Dromen

Grappig dat het droomwoordenboek bij dromen over sport zoveel nuttige dingen zegt. Dromen over sport wijst namelijk op het leren van regels, ontwikkelen van talent en het behalen van je doel. Ik heb niets met zweverig doen over dromen en de diepere betekenis daarvan, maar goed. In dit geval moest ik er toch eens wat harder over nadenken. Wie het omdraait, merkt dat het dromenboek een open deur intrapt die voor iedereen zichtbaar is, sterker nog, de deur staat al op een kier en de scharnieren zijn speciaal voor de gelegenheid gesmeerd. Het mooie van open deuren is gelukkig ook dat ze altijd waar zijn.

Jezelf regels (techniek, trainingen, discipline) aanleren is een van de grondbeginselen van beter worden in iets wat je voorheen minder goed kon. Met deze regels ontwikkel je het talent dat je misschien al ergens in een donker hoekje van je lichaam bezat. Als je dan getraind hebt en je talent ontwikkeld hebt, kun je ook het doel behalen. Zo makkelijk is het… Lekker dromen dus.

Het is zelfs zo dat je jezelf een beetje voor de gek kan houden met zogenaamde lucide dromen. Dromen waarbij je bewust bent van het feit dat je droomt. Lucide dromen over sport zorgen ervoor dat je beter wordt in deze sport. Lucide dromen over winnend de eindstreep passeren, zorgen ervoor dat je ‘gewend’ raakt aan deze ervaring. Visualisatie is daarom in de sport een veel gebruikt middel. Lekker blijven dromen dus.

Dromers die het minder zweverig zien kennen we allemaal. We zien ze rond de feestdagen in ieders omgeving. Met name op oudejaarsdag verzamelen ze zich in groepen bij elkaar. Ze zijn dan te herkennen aan feestelijke kleding. Over het algemeen hebben ze dan ook flessen champagne bij zich  en eten ze een soort bruine, vette bollen. Deze dromers hebben dan allemaal plannen.  Goede voornemens noemen ze dat. Zij dromen over afvallen. Zij dromen over fitter worden. Zij dromen over het lopen van een 5km of een marathon. Natte winden zijn het, die te weinig pit in de donder hebben. Slampampers die het een paar weken proberen en daarna vervallen in het oude rituelen. Weekdieren die voor alles een excuus verzinnen… om maar niet hun eigenlijk doel te verwezenlijken.

Dromers liggen in bed!

Dromers hebben geweldige ideeën, maar het komt er niet uit omdat ze ondertussen slapen. Stop met drómen over de 5km. Kap dus ook met drómen over afvallen en fitter worden en minder drinken.

Droom niet, maar dóe!

Wat je doet bepaalt hoe anderen jou zien. Wat je doet verandert je eigen gedrag en wat je doet heeft effect.

Slaap hier maar eens een nachtje over…

Bookmark the permalink.

Comments are closed