Over mij

Ik ben Thomas Zijlma,

Op 17 november 1983 werd ik geboren in Hoorn. Ik ben de derde van vier. Ik heb een Pa en een Ma. Ik woonde 18 jaar in Alkmaar. Ik leef in Amsterdam. Monique is mijn geliefde. Ik houd van bergen met sneeuw erop. Ik ben verzot op slingerende wegen. Ik hou van de geur van fietsenwinkels. Ik smelt bij eindeloze vergezichten. Ik ben gek op sport!

Vroeger had ik een verzameling leeuwtjes en een bonsai-boom. Vroeger heb ik in een ziekenhuis gelegen en vond ik een racefiets bij het grofvuil. Vroeger was ik kleiner dan nu en later ben ik kleiner dan toen. Vroeger zei ik ‘weet je hoe die ging’, en was fruit eten niet stoer. Vroeger wist ik veel minder en was vroeg naar bed gaan stom.

Soms kan ik dingen niet dwingen, maar altijd kan ik mijn stinkende best doen. Soms verlies ik dingen die ik in iets anders probeer terug te vinden. Soms win ik iets wat ik nooit had kunnen bedenken. Soms verdwaal ik in enthousiasme, maar nooit verlies ik me erin. Soms zit winnen niet in goud, maar in de weg er naar toe. Soms is rennen in de regen prachtig!

Laatst deed ik mee aan Alpe d’HuZes en laatst liep ik de halve marathon van Egmond. Laatst stootte ik mijn kop en laatst schold ik daar toen op. Laatst kookte ik voor vrienden en laatst fietste ik door Drenthe. Laatst kreeg ik een nieuwe fiets en rende ik door striemende regen. Laatst ging ik verder dan ik dacht en laatst verwonderde ik me daarover. Laatst maakte ik er iets moois van.

Nu heb ik zin, nu heb ik kracht, nu heb ik sport, heb ik energie, heb ik hoop, heb ik plezier, zie ik af. Nu heb ik beloning, nu heb ik uithouding, nu heb ik geluk, heb ik tranen, heb ik lief en heb ik geduld. Nu ren ik, nu sprint ik, nu fiets ik, geniet ik, train ik… met jou.

IMG_0482

Comments are closed